Časté dotazy - Kráječe

Prezentace výrobků je možná po předchozí domluvě přímo u dovozce na adrese:

Na Zlatnici 301/2,
Praha 4,
tel. 241410819

Na jaké typy potravin se používají jednotlivé typy řezných kotoučů?

Ozubený řezný kotouč je ideální pro většinu druhů chleba (a to i s tvrdou kůrkou), sýr, studené nářezy, zeleninu a ovoce.

Hladné  jsou určené na krájení velmi tenkých plátků výše uvedených potravin, zejména na velmi tenké plátky šunky nebo carpaccia.

Můj kráječ je vybavený bezpečnostním automatickým vypínacím zařízením. Spínač na kráječi ale nefunguje.

V tomto případě je možné, že je zapnutá dětská pojistka (v dolní části, po pravé straně). Vytáhněte zamykací mechanismus ven a znovu stiskněte spínač.

Po vyčištění kráječe se nůž otáčí pomalu, téměř se zastaví. Co s tím mám dělat?

Po vyčištění namažte vazelínou všechny důležité části, zejména stírací kroužek, nůž, převodové kolečko, šrouby nože. Podrobné informace najdete v návodu k obsluze.

Co znamená držák GENIO

GENIO je držák krájených potravin vyvinutý speciálně firmou GRAEF. Nastavitelná opěrka se průběžně přizpůsobuje velikosti a váze jednotlivých krájených potravin a zajišťuje tak optimální polohu pro krájení. Dodatečné upevnění krájené potraviny, jako je tomu u jiných kráječů, tak odpadá. Držák GENIO tak v plné míře zajišťuje, že žádný tvar krájené potraviny nesklouzne nebo se neodvalí pryč. Nezáleží přitom na tom, co krájíte – i malé kousky zeleniny nebo hub tak nakrájíte naprosto perfektně.